Ads

ads

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Sayfalar

Son Dakika!

Çerçeve görünümlü MDF baskı

19 Ocak 2016 Salı

UEFA 1+1 MEN İSTİYOR!!!

Süper Lig'de takımların borcu 4.2 milyar TL"


Peki bu Finansal Fair-Play sadece Galatasaray'ın mı sorumluluğu... Hayır. Türkiye'deki 18 tane Süper Lig kulübünün yaklaşık borcu 4.2 milyar TL. Bu borçların içerisindeki bankalara olan borç 2.2 milyar TL. Galatasaray, Avrupa'da daha çok görüldüğü için mercek altına alınmıştır. Onun için Türk futbolundan ekmek yiyen, yorum yapan herkesin bu durumlar açısından yorumlaması lazım.

Dün akşam geç vakit itibariyle UEFA'dan bir mektup aldık. Söz konusu tabloyu yansıtmış, kulübün bizle yapmış olduğu mutabakat çerçevesinde bu tablonun anlaşmanın dışında olduğu, 2014 yılında Galatasaray izlemeye alınmıştır ve 2016 dönemine kadar devam edecektir. 2016 sonuna doğru Galatasaray'ın bu zararı düzeltmesi mümkün görünmüyor dediler."Harcamaları kısmaya çalıştık"

Artış trendine baktığınız zaman, bu zararın artarak devam etmesi gerekiyor diye beklenen 100 milyon Euro zarara çıkması gerekiyordu. Ama Duygun Yarsuvat ile Galatasaray'ın durumunu gördük ve bazı önlemler aldık. Bazı harcamaları kıstık. O dönemde kulübümüzde 44 tane futbolcumuz vardı. Bu oyuncuları satarak ya da kiralayarak Galatasaray'ın mali yükünü kısmaya çalıştık. Bu tasarruf, israfi engelleme hareketi istenilen düzeyde gerçekleşemedi.

LightBlog