Ads

ads

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Sayfalar

Son Dakika!

Çerçeve görünümlü MDF baskı

23 Eylül 2021 Perşembe

Pereira Fenerbahçe'de ilk 11 i değiştiriyor

 Fenerbahçe’de Teknik Direktör Vitor Pereira’nın 3-4-3 planı son dönemde sorgulanmaya hatta eleştirilmeye başlansa da sarı-lacivertliler bu düzenden vazgeçmeyecek. Puan kayıplarının da sistemden değil, diğer nedenlerden kaynaklandığı savunuluyor.



SENAD OK 

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Vitor Pereira gelen 3-4-3 sistemi yeni sezonun startından haftalar geçmesine rağmen gündemi hala meşgul ediyor. Demir Grup Sivasspor beraberliği ve Medipol Başakşehir mağlubiyeti sonrası bu sistem daha sorgulanmaya, hatta eleştirilmeye başlandı.


PLAN SİSTEM ÜZERİNE KURULDU 

Ancak teknik heyetin sistemi değiştirmek gibi bir düşüncesinin bulunmadığı ortaya çıktı. Teknik direktör Pereira sezon başında tüm planını bu oyun sistemi üzerine kurdu. Sisteme uymayan isimlerle de yollar ayrıldı.


YOĞUN TEMPO 

İlk günden bu yana sistemin kusursuz şekilde işlemesi için çaba sarf eden Portekizli teknik adam son dönemde sakatlıklar ve yoğun maç temposunun sıkıntısını yaşıyor. Puan kayıplarının ise sistemle alakalı değil, diğer sebeplerle olduğunu düşünüyor.


TEK SOL BEK NOVAK 

Zaten kadro planlaması da teknik heyetin bu sistemle yola devam etmekte ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Klasik 4’lü sisteme dönülse bile takımda tek sol bek olarak Novak yer alıyor. Bu da aslında planların 3-4-3 üzere yapıldığını bir kez daha kanıtlıyor.


HEDEF TÜM SEZONA YAYMAK 

Bu oyun planı gerçek anlamda uygulandığında efor gerektiren dinamik ve etkili bir futbol ortaya çıkıyor. Bunun son örneği de Frankfurt deplasmanında görüldü. Teknik heyetin hedefi bu oyunu tüm sezona mümkün olduğunca yaymak. Bu nedenle bu gerçek anlamda uygulandığında göze de hoş gelen bir sistem olan 3’lü sistem ile sarı-lacivertliler yoluna devam edecek.



KADRO DEĞİŞİYOR 

Sarı-lacivertliler dün yaptığı idmanla Giresunspor maçının hazırlıklarına nokta koyarken, Teknik Direktör Pereira kadroda değişikliğe gidecek. Son Başakşehir maçından farklı olarak Mesut Özil ve Valencia’nın ilk 11’e döneceği öğrenildi. Bu ikilinin yanında Rossi’nin oynaması beklenirken Berisha kulübeye çekilecek.


SAVUNMADA ALTERNATİF YOK 

Fenerbahçe’de üst üste oynanan maçların ardından savunmaya son dönemde ciddi yük bindi. Yeni sistemdeki en önemli görevlerden birini üstlenen savunma üçlüsünde Tisserand, Kim, Szalai yer alıyor. Ancak Tisserand sakatlandı ve Giresunspor maçında arkadaşlarını yalnız bırakacak. Tecrübeli futbolcunun yokluğunda ise defansın son ismi Serdar Aziz olacak.


ORTA SAHADAN GUSTAVO DESTEKLEYECEK 

Bu isimler dışında savunmada başka bir alternatif bulunmaması ise sarı-lacivertli teknik heyetin elini kolunu bağlıyor. Tisserand’ın dönmesinin biraz daha zaman alacak olması nedeniyle bu üçlünün performansı kritik önem taşıyor. Sakatlık, cezalı olma durumu ya da yorgunluk durumunda orta sahadan Gustavo’nun bu bölgeye destek vermesi gerekecek.


FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ 

Fenerbahçe'nin Giresunspor'la oynayacağı maçtaki muhtemel 11'i de belli oldu. Sarı-lacivertlilerde muhtemel ilk 11'de şu isimler yer alıyor; Altay Bayındır, Serdar Aziz, Kim, Szalai, Osayi, Mert Hakan Yandaş, Gustavo, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Rossi, Valencia.


GİRESUNSPOR'UN MUHTEMEL 11'İ 

Süper Lig'de henüz galibiyetle tanışamayan Giresunspor'un da Fenerbahçe maçı öncesi muhtemel 11'i netlik kazandı. Karadeniz ekibinin muhtemel 11'inde şu isimler yer alıyor; Onurcan, Zeki, Diarra, Alexis, Aziz Behich, Sergio, Traore, Flavio, Diabate, Suleymanov, Doukara.

LightBlog