Ads

ads

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Sayfalar

Son Dakika!

Çerçeve görünümlü MDF baskı

8 Mayıs 2020 Cuma

Fenerbahçe, Muriç transferinden 30 milyon euro gelir bekliyor!


Fenerbahçe, Muriç transferinden 30 milyon euro gelir bekliyor!
Tottenham’ın hocası Mourinho’nun, Vedat Muriç’in peşinde olduğu biliniyordu. Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Agin Ademi dün, “İngiliz kulübü, Vedat’ı çok istiyor ve Fenerbahçe’nin belirleyeceği bonservis bedelini ödemeye hazır” dedi. Maddi anlamda her kulüp gibi zor günler geçiren sarı-lacivertliler, gelecek muhtemel bir teklifin resmileşmesi durumunda Vedat’tan en az 30 milyon euro gelir bekliyor.
İngiltere Premier Lig’in devlerinden Tottenham’da teknik direktör Jose Mourinho, yönetime Fenerbahçe’nin bu sezonki en önemli gol silahı olan Vedat Muriç’in alınması konusunda baskısını sürdürüyordu.

Yakın zamanda Tottenham’ın süperstarı Harry Kane’in, “Kariyerimin sonuna kadar burada kalacağımı düşünmüyorum” demesi, İngiliz golcünün takımdan ayrılma ihtimalini güçlendirmişti. Kane’in gitmesi durumunda önlemini hemen almak isteyen Mourinho da, onun boşluğunu doldurmak için hemen harekete geçmişti. İşte bu doğrultuda Mourinho’nun, Vedat’ı ısrarla istediği ifade edilirken, 26 yaşındaki oyuncunun ülkesi olan Kosova’nın Futbol Federasyonu Başkanı Agim Ademi de bu haberi doğrulayan flaş bir açıklama yaptı. Ademi, “İngiliz kulübü Tottenham, Vedat’ı çok istiyor ve Fenerbahçe’nin belirleyeceği bonservis bedelini ödemeye hazır” dedi.

‘Napoli de çok istekli...’

Federasyon Başkanı Ademi, konuşmasının devamında ise “Vedat, İtalya’da birden fazla takımın da gündeminde. Napoli’nin Tottenham gibi transferde çok istekli olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı. Maddi anlamda her kulüp gibi zor günler geçiren Sarı- Lacivertliler’in, bu sezon başında Çaykur Rize’den 3.5 milyon euroya aldığı yıldız forveti yüksek bir bonservis bedeliyle satarak, ekonomik anlamda rahatlamayı planladığı gelen haberler arasında yer alıyor. Fener’in, Vedat’ın satışından yaklaşık 30 milyon euroluk bir gelir elde etmeyi amaçladığı konuşuluyor. Kanarya’daki ilk sezonunda Vedat, 28 maçta rakip filelere 15 gol atarken, 4 da asist yapmıştı.

Vedat’ın ilk tercihi Ada

Kariyerinde bir anda zirve yapan Vedat Muriç, eğer şartlar oluşursa elbette kariyerini Avrupa’nın bir dev kulübünde sürdürmek istiyor. Tecrübeli oyuncunun ilk tercihinin ise kendisini isteyen kulüpler arasında Tottenham olduğu konuşuluyor. İngiltere Premier Ligi’nin hayranlarından olan Vedat, geçmişte Didier Drogba ve Diego Milito gibi o ana kadar dünya futbolunda adı çok fazla bilinmeyen ancak bu iki ismi büyük bir yıldıza dönüştüren Jose Mourinho ile çalışmanın hayalini kuruyor. (skorer)
LightBlog