Ads

ads

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Sayfalar

Son Dakika!

Çerçeve görünümlü MDF baskı

21 Ağustos 2015 Cuma

Sac ekimi operasyonu'nun yan etkileri...

Saç ekimi operasyonundan sonra karşılaşılan başlıca komplikasyonların başlıcaları aşağıda sıralanmıstır...
  1. Kanama:Greftlerin alındığı veya yerleştirildiği sahalardan kanama oluşabilir:Bu komplikasyonun olmaması için mutlaka işlemden önce hastanın kanama profili değerlendirilmeli buna yönelik gerekli laboratuvar incelemeleri yapılmalı ve kanamayı artırma potansiyeli olan ilaçlar operasyondan yeterince önce kesilmelidir.
  2. Enfeksiyonlar:Saç alınan veya ekilen sahalarda enfeksiyon gelişmesi çok nadir görülen komplikasyonlardır. nedeni kafa derisinin çok iyi kanlanması nedeni ile enfeksiyonlara olan doğal direncidir. Enfeksiyon görülmesi halinde antibiyotiklerle tedavi edelir.
  3. Saç köklerinin alındığı sahada kötü yara dokusu oluşması:FUT metodu ile yapılan saç nakillerinde daha çok görülür.
  4. Saç alınan sahada his kaybı: FUT tekniği uygulanan hastalarda nadiren görülebilir, uygun tedavilerle genellikle kaybolur 5.Dermoid kist:İşlemden birkaç hafta sonra belirirler, ekilen saç köklerinin fazla derine yerleştirilmesinden kaynaklanırlar. 6.Parke taşı görünümü:Ekilen köklerin saç derisinin üzerinde kalması durumunda oluşur.Saçlı deride kabarcıklar şeklinde bir görünüm oluşur 7.Yanlış yöne uzayan saçlar:Saçın ekildiği bölgedeki diğer saç köklerinin çıkış yönleri ile alakasız yönde uzayan saç kökleri genellikle kötü saç ekimi tekniğinden kaynaklanır. 8.Hızlanmış saç kaybı:Saç kökleri ekilirken çevredeki diğer saç köklerinin zedelenmesinden kaynaklanabileceği gibi; saç ekim operasyonunun stresinden de kaynaklanabilir.Operasyon sırasında mutlaka keskin aletler kullanılmalı, körleşmiş aletler hemen değiştirilmelidir.


LightBlog