Ads

ads

Bu Blogda Ara

Blog Arşivi

Sayfalar

Son Dakika!

Çerçeve görünümlü MDF baskı

3 Temmuz 2014 Perşembe

Hakan Çalhanoğlu Bayer Leverkusen'e Transfer Oldu.

Hamburg forması giyen Hakan Çalhanoğlu’nun Bayer Leverkusen’e transfer olduğu iddia edildi. Bild gazetesinin haberine göre oyuncuyu almak için ısrarcı olan Leverkusen ekibi, bu konuda Hamburg’un inadını kırdı.

Hamburglu yöneticilerin konuyla ilgili özel bir toplantı gerçekleştirdikleri ve transfere onay kararı aldıkları bildirildi. 20 yaşındaki oyuncunun 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığı beş yıllık sözleşmeye imza atacağı duyuruldu.

Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler geçtiğimiz günlerde “Hamburg, Hakan Çalhanoğlu ile ilgili şimdilik olumsuz yanıt veriyor ancak ben son sözün söylenmemiş olmasını ümit ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

GALATASARAY’I REDDETTİLER
Hakan Çalhanoğlu Abdullah Avcı’nın istifasının ardından göreve gelen Fatih Terim tarafından ay-yıldızlı ekibe davet edildi. Çalhanoğlu Andorra maçında sonradan oyuna dahil olarak ilk kez milli formayı sırtına geçirmiş, oyuncuyu bir dönem Galatasaray da transfer etmek istemiş, Hamburg 10 milyon euronun üzerinde olduğu belirtilen teklifi geri çevirmişti.

TRANSFERİN ÜÇ NEDENİ:
Daha iddialı bir ekip

-Hakan Çalhanoğlu, aşağı sıralarda gezen ve kümede kalma mücadelesi veren ekiple yollarını ayırarak daha iddialı bir konumda olan Bayer Leverkusen’e gitmek istiyordu. Leverkusen geçtiğimiz sezon Bundesliga’da üst sıraları zorlamış sezonu dördüncü bitirmişti.
Psikolojisi bozulmuştu

-Leverkusen yöneticisinin “Hakan bize gelmek istiyor” açıklamasının ardından oyuncu, bazı Hamburg taraftarları tarafından hakarete uğrayarak tehdit edilmişti. Bunun üzerine psikoloğa gitmeye başlayan milli futbolcu, ‘iş göremez’ raporu almıştı.
Hamburg satmak zorundaydı

-Hamburg kulübü Hakan Çalhanoğlu için sürekli ‘tok alıcı’yı oynasa da aslında oyuncuyu elden çıkarmaktan başka çaresi yoktu. Çünkü köklü kulüp derin bir krizin içerisindeydi ve bu mali sıkıntı yüzünden lisans alamama tehlikesi ile karşı karşıyaydı. kaynak: skorer
LightBlog